AdBlue / Optispray

AdBlue is een extreem zuivere oplossing. AdBlue bestaat voornamelijk uit gedemineraliseerd water en urea. Deze vloeistof wordt geïnjecteerd in SCR-uitlaatsystemen om de uitstoot van NOx door dieselmotoren te verminderen. Op deze manier kan aan de emissienormen van Euro 4, 5 en 6 worden voldaan.

AdBlue, hoe werkt het?
AdBlue vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen door een chemische reactie. Deze reactie treedt op wanneer AdBlue in de uitlaatgassen wordt gespoten. Dit gebeurt in de katalysator van een dieselmotor. Normaal bevatten uitlaatgassen de schadelijke stof stikstofoxide (NOx). Dat is één van de zwaarste luchtvervuilers. AdBlue is speciaal ontwikkeld om de uitstoot van NOx te verminderen. AdBlue bevat namelijk urea. Wanneer urea in aanraking komt met de warme uitlaatgassen vormt zich ammonia. Deze ammonia zorgt ervoor dat de stikstofoxide verandert in de niet-schadelijke stoffen stikstof (N) en water (H2O). Zo wordt de dieselmotor schoner en beperkt AdBlue de luchtvervuiling.

Chemische samenstelling van AdBlue
AdBlue is een oplossing van urea in gedemineraliseerd water. AdBlue wordt gemaakt volgens DIN 70070. Dit garandeert de hoogste kwaliteit AdBlue. AdBlue bevat ongeveer 32,5% urea.

Download de AdBlue Specificaties voor de exacte samenstelling van AdBlue.

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij AdBlue leveren in bussen van 20 liter, vaten van 200 liter, IBC’s van 1.000 liter of in bulk tot hoeveelheden van 25.000 liter. Uiteraard verkopen we de nodige speciaal voor AdBlue vervaardigde pompen en opslagtanks.

Air1 OptiSpray is een speciale AdBlue met toevoeging voor katalysatoren die niet voldoende op temperatuur komen. Door deze lage bedrijfstemperatuur kan er verstopping optreden in nozzles, leidingen en uitlaatsystemen.

Air1 OptiSpray is dè oplossing voor dit probleem. Deze kant-en-klare AdBlue wordt zelfs voorgeschreven door diverse tractormerken waaronder Same – Deutz. Air1 OptiSpray Voldoet aan de eisen voor AdBlue in ISO 22241. Bevriest onder -11C. Bij voorkeur koel en donker opslaan bij constante temperatuur (max 30 graden)

Onze medewerkers adviseren u graag. Neem daarvoor contact op met 0172 – 42 32 22 of info@verschuurolie.nl.